Jezelf zijn, groeien en helen.

Gepubliceerd op 15 september 2016 om 18:45

Een van de grootste shifts in mijn zoektocht naar heling van de klappen in mijn jeugd was : KIEZEN VOOR HET LEVEN.
Na 10 jaar cursussen, trainingen en wachten op de eerste traan om te helen, durfde ik papa worden. Het was een duik in het onbekende waarmee ik het geschenk van het leven terug toe liet.

Inka heelt me elke dag een beetje, door gewoon zichzelf te zijn. Open op het leven, springend, zingend en dansend door het huis, nodigt ze me elke dag uit de beste versie van mezelf te zijn. Liefde leven in kleine dingen. In aandacht hebben voor deze nieuwe mens, durven mee duiken in haar onbegrensde droomwereld en eens alle conventies een half uurtje parkeren op de todo lijst. Het opent letterlijk mijn bewustzijn en ik voel spanningen rond mijn schedel wegebben bij elke speeltocht in het Nu.

Ik herinnerde me opeens die zin: "Wie niet wordt als een kind, kan het rijk van de Heer niet binnengaan". De woorden werden vlees en bloed, lach en traan, papa en dochter, dromers over onze beste versie van het leven dat zo in contrast voelt met de donkere periode in mijn adolescentie.

Ik heb de volgorde omgedraaid: van helen, groeien en mezelf zijn naar mezelf zijn, groeien en helen. Met als bonus: meer genieten van elke dag, meer dromen over morgen, en de langverwachte tranen komen nu vaker vanzelf als ik haar naar spoed moet dragen, of haar mis als het mama-week is.

Mijn hart is mijn kompas geworden, niet langer de zoektocht naar heling. Die dient zich spontaan zelf aan. Vorige week nog tijdens een film (Me before you), waar allerlei triggers geraakt werden en geheeld en tranen stroomden à volonté. Terwijl ik eigenlijk gewoon een avondje ging ontspannen na een dagje behangen en verven. Het leven kent haar eigen timing. Soms trekt ze me nog naar een cursus of coaching, maar de grootste healer is het leven zelf in al haar onbegrensde wondere wegen.

Namaste.

Steven


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.