Wat adem-stem-coaching mij schonk

Gepubliceerd op 26 maart 2014 om 10:00

Ik herontdekte de vreugde van het zingen, omdat het leven terug begon te zingen in mij.

 

De lente breekt door. Vogels zingen. Ik zing zacht mee.

Op mijn 26ste zag ik weinig toekomstperspectief in het leven. Ofwel moest er iets drastisch veranderen, ofwel hoefde het niet veel langer te duren. Gelukkig gebeurde het eerste. 13 jaar later geniet ik van de sfeer in Harteklop (onze muziekschool), heb ik 2 boeken geschreven en geniet ik van onze aikido-club waar Luc en ik het leven samen vieren en verder uitdiepen, en iedereen groeit in kracht. Ondertussen heb ik een duizendtal adem-stem coachings gegeven waar mensen dieper in contact kwamen met hun grondtoon en zich aansloten op twee grote krachtbronnen: adem en stem (klank).

Het is een wereld van verschil: ons laten dragen door het Leven zelf. Bewuster ademen en onze stem op een constructieve manier gebruiken. Ik geef graag enkele voorbeeldjes uit eigen ervaring:

 • Een beetje vermoeid opstaan, de hele dag lesgeven en vol energie naar huis gaan bijvoorbeeld.
 • Door dieper contact met mijn lichaam, de bloesems aan de bomen zien, er stil van worden en die zuivere kracht verder voelen openbreken in mezelf.
 • Ziek zijn en beter begrijpen wat er gebeurt in mijn lichaam/energieveld.
 • Eindelijk de wereld in durven gaan. Me capabel voelen om te communiceren met de wereld, Mijn dromen durven delen.
 • Durven fouten maken, mogen afgaan, vals zingen en ontdekken dat het mijn potentieel vergroot.
 • Een fysieke kracht ontwikkelen die ik altijd voor 'sterke' mensen bedacht had.
 • Van enkel-ontsteking, een bijna-knie-operatie en heup-ontsteking naar een lichaam dat terug betrouwbaar aanvoelt, en een mens van 80kg in de nek durft dragen.
 • Spelen terug belangrijk vinden. Genieten van het leven. Zingen en dansen in eigen living.
 • Het leven vertrouwen. Geloven dat het constructief werkt als we mee-doen. Mij co-creator voelen van het leven.
 • Durven wenen in een trein vol andere mensen en voelen 'ik leef en mag zijn wie ik ben'.
 • Een verbondenheid voelen met elke mens, omdat we dezelfde lucht delen die de bomen voor ons vol zuurstof blazen.
 • Begripvol zijn naar 'geweldenaars', omdat ik hetzelfde geweld in mezelf omhelsde en wegen vond om haar te transformeren via klank, adem en aikido. En wensen dat iedereen die weg mag vinden, want het is een oplossing voor al het geweld op aarde.
 • Voelen: "het leven is genoeg".

In het onderstaande filmpje zie je Martine Reyners, die mijn allereerste stembevrijding activeerde, haar visie op zingen geven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.