Het universum kent geen 'tegen'

Gepubliceerd op 2 juli 2012 om 19:52

If you make your heart a weapon, you always end up using it on yourself.
If you make your heart a blessing you will always end up being blessed
Isira Sananda

Vannacht kon ik niet goed slapen, wat vaak een teken is dat mijn leven iets wil vertellen. "Het universum kent geen ' tegen ', het kent enkel creatiekracht, 'voor'-zijn ", hoorde ik. Het inzicht drong tot diep in mijn cellen door. Jan, een dierbare tochtgenoot in dit leven, vertelde me dit een jaar of 2 geleden denk ik. Ik voelde dat hij de waarheid sprak, maar mijn cellen trilden toen nog niet mee. Vannacht wel.

'Voor-zijn' Steven, hoor ik de hele tijd. Creëren. Want als je tegen bent, geef je je energie net aan dat waar je tegen bent en houd je het dus in stand. Geen enkele doorbraak in de mensheid was ooit 'tegen'. Gandhi was voor een onafhankelijk Inda. Thich Nhat Hanh is voor vrede, meditatie is 'voor' een open, lege geest. Alle uitvinders vertrokken van niks en dompelden zich onder in pure creatiekracht.

Alle harmonische muziek ontstaat uit een stilte die alle mogelijke klanken in zich draagt. Een leegte die gevuld is van creatiekracht vol mogelijkheden. Aan de slag gaan met je stem boort deze energie terug aan of laat ze nog verder groeien in jezelf. Met alle wondere gevolgen die erbij horen: heling, bevrijding, verbinding, vitaliseren...

Kinderen staan elke dag op met volle zin in het leven. Ze worden gestuwd door levenskracht die hen wil laten groeien. Mijn dochter Inka kent enkel kracht, levendigheid, ontdekkingstochten, lachen en wenen, maar dat woordje 'tegen' kan ik niet op haar leven kleven.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.