If you can dream it, and sing it, you can do it!

Gepubliceerd op 28 september 2019 om 14:33

"If you can dream it, you can do it",  is een zin waar ik lang weerstand tegen gehad heb. 'Makkelijk praten' hoorde ik mezelf tegenspreken, of 'Je hebt geen idee welke hel ik gezien heb, al mijn dromen zijn kapot!'.

En toch, als ik nu rond me kijk, dan zie ik dat alles uit een droom voortkomt: mijn (en jouw) schoenen, mijn (en jouw) kleren,  de muziek die we beluisteren, de computer waarop ik type, ons huis dat we verbouwden en de vorm gaven die we zelf droomden,...
Ook in de natuur bevat elk zaadje de droom van de volgroeide plant of bloem. Het mysterie, de droom, is aanwezig in elke kiem.
Ook de organisaties waar ik aan mee bouwde, ze ontstonden allemaal uit een droom. Keerpunt waar ik nu werk, is het resultaat van een team dat meer dan een jaar bleef geloven dat de droom werkelijkheid kon worden. Ook al waren er veel hindernissen te overwinnen. Harteklop muziekschool bestaat ondertussen meer dan tien jaar en duizenden lessen vol vreugde en passie voor muziek zagen de revue passeren. En dat geldt eigenlijk voor elke droom, elk product, elk project of bedrijf.


Droomkracht heeft daadkracht nodig.
Kunnen dromen heeft in mijn beleving heel veel te maken met de vrijheid van je geest en hart. De mate waarin je energie stroomt OP aarde, is rechtstreeks verbonden met de vrijheid van je stem. Ook in krijgskunst wordt de kracht van een kreet ingezet. Op de vraag 'waar komt jouw kracht vandaan?', antwoordde Morihei Ushiba (de oprichter van aikido) 'Uit mijn gebed dat ik elke ochtend en avond zing'. Dromen hebben daadkracht nodig. En klank uitbrengen is een heel pure vorm van daadkracht. Jouw innerlijke wereld wordt hoorbaar en voelbaar voor de buitenwereld.
In het deep-dive traject gaan we deze verschillende facetten exploreren en verder leren inzetten. Wie jij bedoelt bent om te zijn, meer op aarde laten bestaan. Zoals de eik een eik is, of een paard dat paard. De natuur wijkt niet af van haar blauwdruk, dat doen enkel mensen.

 

Je stem die vertrekt vanuit een zuivere intentie in je hart heeft een ongekende impact op je hele zijn.

De ene keer brengt deze stem ontroering, op een ander moment laat ze je proeven van totale vrede, een ander moment heelt ze diepe wonden, om nadien een schaterlach tevoorschijn te toveren op je gezicht waarvan je misschien niet meer wist dat die bestond.

Op nog andere momenten brengt mijn stem me een nabijheid van het leven zelf, die me troost en geborgenheid schenkt en een harmonische directe verbinding voelbaar maakt tussen mezelf en de buitenwereld.

 

Ik wens iedereen het potentieel van je stem verbonden met je hart toe.

 

Hartegroet

Steven


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.