"Jij bent jouw geschenk aan de wereld."

 

Ik zou mijn levenstocht beschrijven als 'van hemel naar hel en terug naar de hemel'. Na 15 hemelse jaren met normale uitdagingen, belandde ik in mijn ouderlijke thuis in situaties die mijn persoonlijke hel werden. Uiteindelijk voerde ik mijn vader als tiener naar de psychiatrie, om hem op mijn 19e te moeten begraven. Mijn moeder kwam terecht in een ontwenningskliniek voor alcohol en stierf toen ik 28 jaar was. In deze zeer uitdagende periode begon ik mijn zoektocht naar antwoorden. Ik wilde ontdekken wat me terug veerkracht kon schenken en vertrouwen in het leven. De krachtige tools die ik vond en kreeg, zet ik nu in bij coaching en trainingen.

Ons hart, onze adem en onze stem zijn drie van deze bijzonder krachtige tools. Daarnaast bepaalt ons bewustzijn ons leven. In coaching zoeken we samen op elk moment naar de beste tool om jouw Zelf zoveel mogelijk te laten stralen.

Sinds 2006 coach ik mensen en groepen via de methodieken die ik verzamelde via tal van trainingen. In 2003 startte ik met de driejarige opleiding 'Soufle et Voix' (Ademhaling en Stem) aan de Ecole Wilfart (FR). Andere opleidingen die ik volgde zijn Aikido (Ai-ki-do, weg van harmonie), Reiki I & II, Tachyon Holistic Wellness, Tachyon Vertical Reality, basisweekend 4-dimensionale levenskunst, meditaties en online trainingen.. 

 

Ik denk iedere dag na over hoe we de wereld mooier kunnen maken. Momenteel is mijn antwoord: 'De mooiste wereld begint bij onszelf en bij non-dualiteit'.  Vernieuwing in scholen ligt me ook nauw aan het hart. Ik droom van scholen waar hoofd, hart en buik meer in balans mogen blijven, zodat adolescenten meer zelfkennis, zelfvertrouwen en veerkracht ontwikkelen in hun schoolloopbaan. Nelson Mandela's quote 'Education is the most powerful tool to change the world', past bij mijn levensopdracht. Ik bouw mee aan Keerpunt Freinetscholen in Vlaanderen en ben mede-oprichter van muziekschool Harteklop.

 

In het boekje 'Elidora ontwaakt uit haar droom', een fantasieverhaal, bundelde ik mijn ervaringsgerichte oplossingen en inzichten uit mijn leven. Daarnaast ben ik ook auteur van 'Het wonder in de dood', dat een reële terugblik op mijn levenspad biedt.   

 

Bomen en bloemen kijken me aan

ik voel me uitgenodigd even zuiver en rechtop te staan

diep geworteld in mezelf

 

Samen met mijn vrouw Lien en dochter Inka woon ik de Vlaamse Ardennen, op een mooie stilteplek die overvloedig omringd is door natuur. 
Welkom in onze praktijk om samen een eind op weg te gaan. 

 

Mijn hartslied dat ik op mijn 42e verjaardag aan de wereld schonk, kun je op youtube beluisteren.